ZWANGERSCHAPSYOGA

Vanaf 1 November gaan we beginnen met Zwangerschapsyoga
MELD JE NU AAN!!

WAT IS ZWANGERSCHAPSYOGA?
Hatha yoga is in praktische zin de basis van zwangerschapsyoga. Vanuit deze traditie wordt de adem gezien als datgene wat lichaam en geest verbindt. Bewustwording van de adem verdiept het contact en bewustzijn van je lichaam. Het beoefenen van rustige ademhalingstechnieken is dan ook een essentieel onderdeel van de les. Bij zwangerschapsyoga komen een aantal begrippen telkens terug, namelijk; ontspanning, concentratie, kracht en verbinding. Zwangerschapsyoga berust op een visie van bewust zwanger zijn, bewust je kind ervaren en op het bewust geboren laten worden van je kind. Zwangerschapsyoga is een zacht, veilig en ondersteunend programma voor moeder en ongeboren kind.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN ZWANGERSCHAPSYOGA?
Zwangerschapsyoga kent talloze voordelen zowel lichamelijk als geestelijk en op spiritueel en sociaal vlak.

Lichamelijk: ontwikkelen van kracht, energie, ademhaling, houding, flexibiliteit, voorbereiding en draagt bij aan een betere spijsvertering

Geestelijk: innerlijke kracht, concentratie, acceptatie, positief zelfbeeld, ontspannen, leren wat je werkelijk voelt en waar je behoefte aan hebt, je (meer) in balans voelen.

In mijn yogalessen blijven we met beide benen op de grond maar toch zijn er ook een aantal spirituele voordelen zoals: verbinding met je ongeboren kind, innerlijk bewustzijn en intuïtie.

Sociaal: Verbinding met je partner, contact met andere zwangeren, vertrouwen in anderen die van belang zijn tijdens je zwangerschap en je bevalling.

HOE ZIET DE LES ERUIT:
De les kan worden opgebouwd door de volgende onderdelen:

  • Aanvang met korte bespreking over bijvoorbeeld hoe je jezelf voelt en hoe ver je zwanger bent
  • Ontspanningsoefening
  • Warming-up
  • Contact maken met je baby
  • Staande houdingen
  • Zittende houdingen
  • Ademhalingstechnieken (pranayama)
  • (zelf) massage
  • Eindontspanning
  • Afsluiten met een kopje thee

Verder zullen we regelmatig een thema bespreken zoals: het maken van een geboorteplan, angst, verschillende stadia van de bevalling, de verschillende manieren waarop je kunt bevallen, ongemakken loslaten, etc, etc

Verder wordt er rond je 35e week een partnerles georganiseerd waar je optioneel aan mee kunt doen. Deze partnerles doe je samen met je partner, familielid, vriend(in) of iemand anders die je zal ondersteunen tijdens de bevalling.

VOOR WIE IS ZWANGERSCHAPSYOGA BEDOELD?
Voor iedereen die zwanger, maar vraag wel altijd even toestemming aan je verloskundige en/of gynaecoloog! Je kunt in principe op ieder moment van je zwangerschap instromen, maar het beste is om ten minste 10 lessen te hebben gevolgd. Je kan (als er geen bijzonderheden zijn!) tot aan je bevalling meedoen. Ervaring met yoga is niet noodzakelijk!

 

LESTIJDEN:
Maandagavond 19:00-20:00 uur
Dinsdagavond   20:30-21:30 uur

TARIEVEN:
Wil je eerst kijken of zwangerschapsyoga wel bij je past dan kun je 2 keer mee doen voor € 10,00

Daarna kun je kiezen uit losse lessen voor €10,00 of een 10 rittenkaart voor € 80,00

Is je 10 rittenkaart op en wil je nog doorgaan dan kun je losse lessen kopen voor €8,-,

De partnerles is optioneel en kost €15 voor jullie samen.