Back in shape na je bevalling

Fit en in balans met je baby volgens het concept

A Beautiful Balance

Quality time voor moeder en kind

Even een heerlijk momentje voor jezelf en je baby in deze hectische periode van het jonge moederschap. We beginnen deze les met quality-time met jou en je baby door middel van een babymassage van ongeveer 30 minuten daarna gaan we lekker actief bewegen om weer back in shape te komen. Deze lessen Fit en in balans met je baby zijn gebaseerd op het concept van A Beautiful Balans ontworpen door Jacqueline Luchtmeijer. www.a-beautiful-balance.nl

De cursus fit en in balans met je baby bestaat uit 4 lessen van 2 uur en is geschikt voor moeders en baby’s vanaf 6 weken of na goedkeuring van je verloskundige/gynaecoloog totdat je baby gaat kruipen. Na een keizersnede dien je minimaal te wachten tot 8 weken na de bevalling.

Tijdens deze cursus leer je technieken om je baby volledig of gedeeltelijk te masseren en ga je aan de slag om ‘back in shape’ te komen zodat je je spieren van je bekkenbodem, buik, billen, benen, rug, schouders en armen weer  verstevigt en versterkt op een veilige manier. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten oefeningen uit het Mama & baby yoga concept zoals hartslag verhogende aerobics oefeningen, yoga, pilates, BBB maar er wordt ook aandacht besteed aan mindfulness en ontspanning. Soms zal er gebruik worden gemaakt van oefenmaterialen zoals een fitbal of je gebruikt het gewicht van je baby  die je optioneel kunt dragen in een draagdoek. Elke les staat in teken van een bepaald thema. Ook wordt er rekening gehouden met de ontwikkeling van je baby en deze wordt dan ook op een speelse manier bij de oefeningen betrokken.

HOE ZIET EEN LES FIT & IN BALANS MET JE BABY ER UIT?

We starten de les met het masseren van je baby, iedere les behandelen we een ander lichaamsdeel zodat je aan het einde van de cursus heel het lichaampje van je baby kan masseren. Na de massage mag je baby lekker slapen of eventueel meedoen met de oefeningen. We starten het actieve gedeelte met een warm-up om je spieren op te warmen, daarna gaan we yogahoudingen beoefenen zonder én met je baby (eventueel in de draagdoek als je die hebt), spierversterkende oefeningen zoals o.a squaten, push-ups en buikspier-oefeningenen, rek- en strekoefeningen om je flexibiliteit te vergroten en na afloop sluiten we af met een ontspanning. Ervaring met yoga is niet nodig!

Omdat baby’s zich nog niet aan kunnen passen aan ons schema is het ten alle tijden mogelijk om je baby te (borst)voeden, te troosten en/of te verschonen mocht dat nodig zijn. Neem daarom luiers, doekjes en voeding mee. Ook is het fijn om een (wikkel)dekentje, knuffeldoekje, speentje of iets dergelijks mee te nemen.

Na de les is er de mogelijkheid om ervaringen met andere moeders uit te wisselen, kun je vragen stellen en is er ruimte om thema’s te behandelen zoals: 

-Hoe krijg ik weer voldoende energie?
-Hoe ga ik om met deze mooie maar hectische periode van het jonge ouderschap
-Voedingsadvies 
-Lichamelijke ongemakken op een natuurlijke manier behandelen (let op: dit vervangt nooit een medisch advies!!)

INFORMATIE BABYMASSAGE:

Totale ontspanning voor je baby en jezelf door babymassage bij Yogastudio Infinity
Na ongeveer 9 maanden wordt je baby geboren en al die tijd heeft het geleefd in de veilige en warme omgeving van de baarmoeder. Daar werd je kindje omhuld, aangeraakt, gestreeld en gewiegd door de bewegingen van de moeder. Na de geboorte komt hier ineens een einde aan en wordt de baby ineens ‘gescheiden’ van de moeder en komt in aanraking met heel veel indrukken. Dit kan in het begin nogal wat stress oproepen bij je baby en het is dan ook van groot belang om zoveel mogelijk contact te maken met je baby en hem/haar rustig te laten wennen hier op deze wereld. Je kunt contact maken met je baby door met hem/haar te praten en door middel van liefdevolle aanrakingen. Het is wetenschappelijk bewezen dat een liefdevolle aanraking net zo belangrijk is voor een baby als zuurstof en voedsel.
Tijdens de cursus babymassage maak je intensief contact met je baby wat een zeer positieve werking heeft op lichamelijk en emotioneel gebied voor de baby en ook voor de ouder. Aanraken zorgt ervoor dat de band tussen ouder en kind wordt versterkt zorgt voor een goede ontwikkeling van de baby.
Maar babymassage heeft nog vele andere positieve effecten:

Voor de baby:

-De baby zal zich welkom, veilig en bevestigd voelen. Dit vormt de basis van waaruit hij/zij zijn hele verdere leven zal voelen en handelen
-Baby’s die regelmatig gemasseerd worden, huilen minder vaak.
-Massage heeft een gunstige invloed op de bloedsomloop, de ademhaling en de spijsvertering.
-Babymassage versterkt het immuunsysteem
-Baby’s die gemasseerd worden hebben minder last van darmkrampjes
-Het stimuleert de motorische en spierontwikkeling van je baby
-Massage heeft een kalmerende en ontspannende werking: wat vaak een positief effect heeft op zijn/haar –slaapgedrag

Voor de ouder:

-Het vergroot jouw zelfvertrouwen in de omgang met je baby
-Zonder woorden leer je de lichaamstaal van je baby. In de eerste 9 maanden na de geboorte is dit de enige taal die je baby kent. Met babymassage, activeer je zowel je eigen zintuigen als die van je baby, waardoor je intuïtief aanvoelt wat goed is voor je baby
-Je versterkt de band met je baby.
-De ontspanning van de massage werkt ook door op jou als ouder
-Babymassage is vooral gewoon heel erg leuk om te doen!

BIO RELEASE MASSAGE

Bij de cursus babymassage maak ik gebruik van de Bio Release massagemethode. Biorelease is een zachte massagemethode die voortkomt uit de biodynamische therapie. Biorelease gaat, net als bij yoga, uit van de eenheid in lichaam en geest en de samenhang tussen emoties en spierspanning.
Het doel van biorelease massage is spieren tot ontspanning brengen, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt.
Je gaat tijdens de cursus leren om je intuïtief af te stellen op de baby en die massage te geven die je kindje op dat moment nodig heeft. Dat kan een activerende of een ontspannende massage zijn.

DE CURSUS FIT EN IN BALANS MET JE BABY MET BABYMASSAGE:

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur
Tijdens iedere les komen er bepaalde thema’s aan bod zoals:
Aanleren van de babymassage
Til- en draagtechnieken van je baby
Krampjes en hoe massage kan helpen
Omgaan met huilen, massage ter kalmering van het zenuwstelsel
Bewustwording van je eigen gevoelens en dat van je baby
De geboorte

WAT HEB JE NODIG:

Voor jezelf:

Makkelijk zittende kleding waarin je je vrij kunt bewegen.

Voor je baby:

-Kleertjes die gemakkelijk aan en uit gaan. Je baby wordt naakt gemasseerd (eventueel met luier aan)
-Een omslagdoek
-Hydrofieldoek
-Schone luiers en doekjes
-Voeding. Je mag altijd je baby (borst)voeden tijdens de les! Een baby kan zich nog niet aanpassen aan ons ritme.
-Eventueel iets waar je baby aan gehecht is zoals een speentje, knuffel, doekje.

MASSAGEOLIE
Bij de eerste les krijg je een flesje massageolie(50ml) cadeau!
De olie die ik gebruik is een 100% puur natuurlijk product zonder minerale oliën en andere toevoegingen. Je kunt kiezen voor amandelolie, druivenpit en eventueel jojoba-olie voor de allergische huid.
Amandelolie is zeer geschikt voor de kwetsbare babyhuid. Het heeft een voedende, beschermende en verzorgende werking.
Jojoba olie verzacht en verzorgt het prille babyhuidje en is geschikt voor baby’s met een (noten) allergie en is extra goed bij huidklachten zoals eczeem. Jojoba olie heeft geen contra-indicaties en wordt door iedereen verdragen. Tevens is jojoba olie een prima middel tegen schilferige plekjes op het hoofdje (berg)

ETHERISCHE OLIËN

Vanaf 12 weken is het mogelijk om een paar druppeltjes etherische olie toe te voegen aan je baby’s massageolie voor extra ontspanning of verschillende kwaaltjes. Ik werk met etherische oliën van DoTerra en deze zijn van zeer goede kwaliteit! Smeer nooit zomaar iets op de tere babyhuid! De etherische oliën waar je uit kunt kiezen zijn:

-KAMILLE: weldadig bij buikkrampjes vanwege het pijnstillende en kalmerende effect, verzacht de huid bij luieruitslag en waterpokken. Rustgevend, kalmerend. Verminderd prikkelbaarheid
-LAVENDEL: Kalmerend, rustgevend, verzacht de geïrriteerde huid, ontspant, pijnstillend
-GERANIUM: verzacht de ontstoken huid bij bijvoorbeeld eczeem, krentenbaard, luieruitslag. Kalmeert bij huilbuien en hyperactiviteit
-FRANKINCENSE: kalmeert de zenuwen, verzacht de geïrriteerde huid bij eczeem, luieruitslag, waterpokken. Emotioneel evenwicht
-YLANG-YLANG: bij huilbuien, nachtmerries, slapeloosheid, hyperactiviteit
-CITROEN: kan weldadig zijn voor baby’s met reflux, misselijkheid, reisziekten, trage spijsvertering, bij koorts.
-MANDARIJN: verzacht buikpijn, brandend maagzuur, constipatie, hik, misselijkheid. Kalmerend bij angst, driftbuien, hyperactiviteit, slapeloosheid
-WILD ORANGE: slaapbevorderend, rustgevend, kalmeert zenuwen
-TIJM: slijmoplossend, bij verkoudheid
-VENKEL: bij obstipatie en buikkrampjes. Ook goed om de melkproductie te stimuleren bij borstvoeding
-CIPRESS: verzachtend bij ademhalingsproblemen zoals hoest, kroep, verkoudheid. Verzachtend bij onrust en bij het binnenkomen van teveel prikkels

Op 9 april start er een nieuwe cursus. Wil je mee doen meld je dan alvast aan door een mailtje te sturen naar: info@yogastudioinfinity.nl 

De cursus zal worden gehouden op de volgende zaterdagen van 10:00 – 12:00

9, 16 en 23 april en 7 mei

Klik op deze LINK

TARIEF:
Kosten: 4 lessen van 2 uur €130,00 inclusief een flesje massageolie, vers fruit, thee en een babymassage cursusmapje

Kun je om een bepaalde reden niet naar een cursusdag komen dan kun je deze les, indien plaats, bij een andere cursus inhalen óf je kunt daarvoor in de plaats 2 reguliere lessen yoga en/of pilates volgen. Er wordt geen restitutie verleend.