Online Holistisch Yogaprogramma

ONLINE (HOLISTISCH) YOGAPROGRAMMA

Op dit moment ben ik volop bezig met het ontwikkelen van mijn eerste online programma.

Na een aantal jaren actief te zijn als yoga, en pilatesdocente ontstond de behoefte om mijzelf verder te gaan ontwikkelen en besloot om de opleiding tot holistisch gezins- en kindertherapeut te gaan doen, hier ben ik begin 2020 mee klaar.

Ik was altijd al enorm gefacineert door hoe lichaam en geest met elkaar in verbinding staan,  op jonge leeftijd was ik hier al mee bezig. Vooral ook omdat ik als kind helemaal niet gezond was. Ik was een baby met eczeem en allergieklachten, toen ik drie jaar oud was kreeg ik zware astmatische bronchitis, wat ervoor gezorgd heeft dat ik een heel groot deel van mijn kindertijd piepend en snakkend naar adem heb doorgebracht. 
Mijn ouders deden toen wat voor hun goed voelde en dat was vooral de astma onderdrukken met allerlei medicijnen,  ik slikte zelfs een aantal jaar achterheen prednisson. Ondanks de zware medicijnen werd mijn astma niet minder, integendeel, ik werd steeds benauwder. Ik was een jaar of 8 en ik had de houding van een oud vrouwtje, werd dik van de prednisson en had totaal geen conditie. Lekker buiten spelen zat er dus voor mij niet in en heb mijn jonge jaren vooral binnen voor de tv doorgebracht. 

Het keerpunt kwam toen ik naar de middelbare school ging, ik las toen al heel veel gezondheidsboeken, en hoewel mijn ouders er niet achter stonden ging ik doen wat er in die boeken stond; sporten, naar buiten, kreeg interesse in andere voeding en wilde van die medicijnen af. Door middel van homeopathie ben ik van al die medicijnen afgekomen die mijn lichaam alleen maar zieker maakte en werd ik beetje bij beetje sterker, gezonder en kreeg meer lucht. 
Het mooiste is dat ik nu weet dat astma niet zomaar ontstaat, natuurlijk heb je de erfelijke factoren maar de oorzaak kan op een veel dieper niveau liggen en daar ben ik achter gekomen mede dankzij mijn yogaopleiding, de opleiding tot holistisch therapeut en, misschien wel het belangrijkste, mijn eigen ervaring. 

Dit is de reden dat mijn eerste online programma een programma wordt wat heel dicht bij mezelf staat want ik weet hoe astma je leven kan verpesten maar ik weet ook hoe je ermee kunt leven zodat het leven weer leuk wordt, ook voor de rest van het gezin.

Ik ben niet genezen van mijn astma,  dat is ook niet wat ik claim met mijn programma, maar ik ben gezond, hoef niet meer terug te komen bij de longarts, kan sporten, kan genieten, heb een leuk sociaal leven, doe het werk waar ik blij van word en ik gebruik, heel soms, alleen nog maar een luchtwegverwijderaar (ventolin) en verder helemaal niks!

Mocht ik toch een periode hebben dat ik meer benauwd ben dan anders,  dat is meestal als ik verkouden ben of ik niet in balans ben, dan weet ik wat ik moet doen, ik weet ook wat de trigger dan is. En door deze kennis ben ik in staat om snel weer van mijn klachten af te komen zonder dat ik een dokter heb gezien, ieder mens heeft namelijk een zelfhelend vermogen. Ieder mens heeft ook de kennis van dat zelfhelend vermogen, alleen zijn we het in de loop van ons leven vergeten. Uiteraard zijn er situaties dat je echt naar een dokter moet maar vergeet aub niet dat je een enorme kracht in je eigen lichaam hebt zitten!

Met dit programma ga ik je mijn kennis delen en laat je weer in contact komen met je eigen kracht en zelfhelend vermogen. 

DIT PROGRAMMA BEVAT:

  • (Yoga)oefeningen om te ontspannen, een ontspannen lichaam heeft het nu eenmaal minder benauwd
  • Het bevat ademhalingstechnieken om het lichaam te voorzien van voldoende zuurstof en energie
  • Het bevat ademhalingstechnieken die heilzaam zijn bij benauwdheid
  • Je leert meer bewust te worden zodat je weet waarom je benauwd bent of waarom je kind benauwd is.
  • Recepten en voedingstips die ondersteunend kunnen zijn bij benauwdheid. Voeding is geen snelle oplosser maar op de lange termijn enorm helend.
  • En nog veel meer…

Je kan straks kiezen uit drie opties:

1) Online Holistisch programma zonder prive consult

2) Online Holistisch programma inclusief prive consult via skype/zoom (het aantal laat ik nog open)

3) Online Holistisch programma inclusief prive consult bij mij op de praktijk (het aantal laat ik nog open) 

 

Voel je een stukje herkenning in mijn verhaal en vind je het fijn om er meer informatie over te ontvangen? Neem dan eventjes de tijd, hooguit 4 minuutjes, om onderstaande enquete in te vullen zodat ik dit programma kan gaan ontwikkelen met datgene waar behoefte aan is. Je ontvangt dan als dank een ontspannende strandmeditatie en je staat gelijk op mijn mailingsliJst waar ik je NIET ga bestoken met allerei spammails maar stuur zo nu en dan nuttige infomatie  en vooruitgang omtrent dit online programma. 

Online yogaprogramma

door aug 19, 2019