HET TEAM

Wilhelmina Arjaans(eigenaresse Infinity Healthy Body & Mind. 

 Mijn naam is Wilhelmina Arjaans en ben geboren op 19 september 1979. Samen met mijn man Stephan heb ik 3 prachtige kinderen; Felicia ( 11 juni 2008) Valentina (28 maart 2013) en Stephano (28 maart 2015).

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om leuke dingen te doen met mijn kinderen, met gezonde voeding bezig te zijn, naar de bioscoop, uit eten, in de natuur zijn, zwemmen, wandelen, suppen, fietsen. En ik vind het heerlijk om te reizen. Nu met drie kinderen zijn die reizen vaak niet meer zo ver weg maar ook wat dichter bij huis kan ik enorm genieten.   

Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik in aanraking gekomen met yoga d.m.v zwangerschapsyoga. Na mijn bevalling wilde ik Hatha-yoga gaan doen, maar ik was me er toen nog niet bewust van wat yoga voor mij kon betekenen. Ik had het te druk met m’n kersverse baby en mijn werk dus was het er niet van gekomen. In 2010 overleed mijn vader en op dat moment dacht ik weer aan yoga. Ik heb me toen aangemeld voor een yogales voor 1x in de week, maar al gauw kwam ik tot de ontdekking dat ik er meer van wilde weten. In april 2011 heb ik dan ook de stap gezet om met de yoga basisopleiding bij de Blikopener in Tilburg  te beginnen. In eerste instantie deed ik dit voor mezelf en niet zozeer om les te gaan geven, maar ik wist al heel snel dat ik hier mee verder wilde. Begin 2012 ben ik dan ook gestart met de vierjarige Hatha/Raja docentenopleiding die ik in december 2015 succesvol heb afgerond. Daarna heb ik nog vele andere opleidingen gevolgd zoals, kinderyoga, ouder-kindyoga, zwangerschapsyoga, yoga voor na de zwangerschap, poweryoga, babymassage, klassieke massage, zwangerschapsmassage en natuurvoedingsadviseur. In 2017 besloot ik om de opleiding tot holistisch gezins-en kindertherapeut te gaan doen, omdat ik mensen op een dieper niveau wilde gaan begeleiden. Het is echt schrikbarend hoeveel volwassenen en kinderen vastlopen op bepaalde stukken. Natuurlijk kan ik met yoga ook al een stuk bewustwording en rust bieden maar echt de diepte in kan en mag je niet als yogadocent. Ik wist daarom ook al snel dat ik hier iets mee moest doen en toen kwam deze mooie opleiding bij Nieuwetijdscentrum Lichtkind/Lichtvlinder op mijn pad, die mij ontzettend veel heeft geleerd over mezelf, hoe de psyche van de mens in elkaar zit, en dat lichaam en geest met elkaar zijn verbonden. Tijdens mijn opleiding heb ik ook al praktijkervaring opgedaan door middel van praktijkopdrachten en sinds januari 2020 mag ik officieel aan de slag als holistisch therapeut.

Omdat ik meer mensen bewust wil maken over hoe belangrijk het is dat lichaam en geest in balans zijn ben ik op dit moment bezig met het maken van mijn eerste online holistisch yogaprogramma. Hier heb ik een aparte training voor gevolgd. Het eerste programma dat ik ga maken ligt erg dicht bij mezelf, een programma om astma op een holistische manier te ondersteunen. Zelf ben ik opgegroeid met astma en door yoga, gezond leven én bewustwording ben ik zo goed als van mijn klachten af. Dit is ook het onderwerp waar mijn eindscriptie over ging bij de opleiding tot holistisch therapeut. Ik hoop hiermee heel veel mensen, waaronder ook kinderen, te helpen naar meer lucht en vrijheid.   

Omdat ik mezelf steeds verder wil ontwikkelen en verdiepen in dit vak en in de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens zal ik daarom ook nooit uitgeleerd zijn. Dit werk is mijn passie én missie die ik leef en uit wil dragen om zo mijn steentje bij te dragen aan een gezond en gelukkig leven van eenieder die op mijn pad komt. 

Ester Hekkenberg

Mijn naam is Ester Hekkenberg en ik ben geboren in de zomer van 1982 in Utrecht. Ik woon samen met mijn partner Michiel en onze kippen in Tilburg en werk vier dagen per week als docent Engels op een middelbare school. Daarnaast geef ik yogales op diverse plekken, onder andere aan een groepje internationale studenten in Tilburg en ik geef ook met veel plezier yogales bij Infinity!

Na het behalen van mijn vwo-diploma, heb ik een half jaar in India gewoond. Daar deed ik vrijwilligerswerk met straatkinderen en sloppenwijkbewoners. Hier ben ik ook voor het eerst in aanraking gekomen met yoga en er is toen een zaadje geplant dat later tot bloei is gekomen… Toen ik enkele jaren na mijn terugkomst uit India met rugklachten rondliep, ben ik weer met yoga gestart en ik ben er nooit meer mee opgehouden! Mijn rugklachten verdwenen als sneeuw voor de zon, ik sliep een stuk beter en ik hield meteen van het gevoel wat yoga mij gaf. Yoga geeft mij de mogelijkheid om mijn aandacht op mijn lichaam te focussen en stress en zorgen in mijn hoofd te vergeten. Fijn aan yoga vind ik ook dat je jezelf altijd kunt blijven ontwikkelen in de houdingen – zelfs na vele jaren zie ik nog steeds uitdagingen en mogelijkheden in het beoefenen van yoga. Verder houd ik erg van de stilte – ik heb deelgenomen aan talloze stilteretraites, beoefen mindfulness en ga ook graag naar meditatiebijeenkomsten. Mijn drukke dag begint altijd met even de stilte opzoeken en mediteren voordat ik aan de bak ga. Ik voel me hier super bij en heb veel rust gevonden in mijn leven.
 
Een paar jaar geleden had ik een beetje een gevoel van ‘Is dit het nou?’ en realiseerde ik me dat ik mijn werk als docent op school erg leuk vond, maar dat ik niet van plan was om nog dertig jaar fulltime voor de klas te staan. Omdat ik graag meer wilde doen met de spirituele kant van het leven, ben ik gestart met een yoga-docentenopleiding. Als yogadocent wil ik mijn liefde voor yoga met anderen delen en wil ik graag uitdragen dat yoga niet alleen is voor zweverige mensen met perfecte lijven gemaakt van elastiek. Ieder lichaam is anders, maar yoga is écht geschikt voor iedereen! 
Mijn yogaopleiding heb ik in de zomer van 2019 afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik onder andere tijd besteed aan ashtanga yoga, maar ook hatha yoga en yin yoga geef ik met veel plezier. Zelf beoefen ik verschillende soorten yoga! Behalve yoga, beoefen ik nog ander sporten: boksen, spinning, zwemmen en skiën. Andere hobby’s zijn: koken, reizen, bordspelletjes spelen, kamperen en motorrijden. 
Ik hoop jullie binnenkort te verwelkomen in één van mijn lessen!
Namasté,
Ester

 

Infinity Healthy Body & Mind is aangesloten bij de VYN, Vereniging Yogadocenten Nederland