OVER MIJ

Mijn naam is Wilhelmina Arjaans en ben geboren op 19 september 1979, moeder van twee dochters en een zoon.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om leuke dingen te doen met mijn kinderen, met gezonde voeding bezig te zijn, naar de bioscoop, uit eten, in de natuur zijn, zwemmen, wandelen, suppen, fietsen. En ik vind het heerlijk om te reizen. Nu met drie kinderen zijn die reizen vaak niet meer zo ver weg maar ook wat dichter bij huis kan ik enorm genieten.   

 

Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik in aanraking gekomen met yoga d.m.v zwangerschapsyoga. Na mijn bevalling wilde ik Hatha-yoga gaan doen, maar ik was me er toen nog niet bewust van wat yoga voor mij kon betekenen. Ik had het te druk met m’n kersverse baby en mijn werk dus was het er niet van gekomen.
In 2010 overleed mijn vader en op dat moment dacht ik weer aan yoga. Ik heb me toen aangemeld voor een yogales voor 1x in de week, maar al gauw kwam ik tot de ontdekking dat ik er meer van wilde weten. In april 2011 heb ik dan ook de stap gezet om met de yoga basisopleiding bij de Blikopener in Tilburg  te beginnen.
In eerste instantie deed ik dit voor mezelf en niet zozeer om les te gaan geven, maar ik wist al heel snel dat ik hier mee verder wilde.
Begin 2012 ben ik dan ook gestart met de vierjarige Hatha/Raja docentenopleiding die ik in december 2015 succesvol heb afgerond. 

 

 Daarna heb ik nog vele andere opleidingen gevolgd zoals, kinderyoga, ouder-kindyoga, zwangerschapsyoga, yoga voor na de zwangerschap, poweryoga, perfect pilates level 1 en 2, babymassage, klassieke massage, zwangerschapsmassage en natuurvoedingsadviseur

 

 In 2017 besloot ik om de opleiding tot holistisch gezins-en kindertherapeut te gaan doen, omdat ik mensen op een dieper niveau wilde gaan begeleiden. Het is echt schrikbarend hoeveel volwassenen en kinderen vastlopen op bepaalde stukken. Natuurlijk kan ik met yoga ook al een stuk bewustwording en rust bieden maar echt de diepte in kan en mag je niet als yogadocent. Ik wist daarom ook al snel dat ik hier iets mee moest doen en toen kwam deze mooie opleiding bij Nieuwetijdscentrum Lichtkind/Lichtvlinder op mijn pad, die mij ontzettend veel heeft geleerd over mezelf, hoe de psyche van de mens in elkaar zit, en dat lichaam en geest met elkaar zijn verbonden. Tijdens mijn opleiding heb ik ook al praktijkervaring opgedaan door middel van praktijkopdrachten en sinds januari 2020 mag ik officieel aan de slag als holistisch therapeut.

Omdat ik meer mensen bewust wil maken over hoe belangrijk het is dat lichaam en geest in balans zijn ben ik op dit moment bezig met het maken van mijn eerste online holistisch yogaprogramma. Hier heb ik een aparte training voor gevolgd. Het eerste programma dat ik ga maken ligt erg dicht bij mezelf, een programma om astma op een holistische manier te ondersteunen. Zelf ben ik opgegroeid met astma en door yoga, gezond leven én bewustwording ben ik zo goed als van mijn klachten af. Dit is ook het onderwerp waar mijn eindscriptie over ging bij de opleiding tot holistisch therapeut. Ik hoop hiermee heel veel mensen, waaronder ook kinderen, te helpen naar meer lucht en vrijheid.   

 

 Naast mijn holistische praktijk met yoga, pilates, massages, natuurlijk voedingsadvies en holistische therapie heb ik op 3 augustus 2022 een spirituele winkel, aan de Hoogstraat 97 in Kaatsheuvel, geopend waar je edelstenen, wierook, etherische oliën, tarotkaarten, sieraden en andere prachtige producten waar body, mind & soul blij van worden

Omdat ik mezelf steeds verder wil ontwikkelen en verdiepen in dit vak en in de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens zal ik daarom ook nooit uitgeleerd zijn. Dit werk is mijn passie én missie die ik leef en uit wil dragen om zo mijn steentje bij te dragen aan een gezond en gelukkig leven van eenieder die op mijn pad komt. 

Infinity Healthy Body & Mind is aangesloten bij de VYN, Vereniging Yogadocenten Nederland