HET TEAM

Wilhelmina Arjaans(eigenaresse Infinity Healthy Body & Mind. 

 Mijn naam is Wilhelmina Arjaans en ben geboren op 19 september 1979. Samen met mijn man Stephan heb ik 3 prachtige kinderen; Felicia ( 11 juni 2008) Valentina (28 maart 2013) en Stephano (28 maart 2015).

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om leuke dingen te doen met mijn kinderen, met gezonde voeding bezig te zijn, naar de bioscoop, uit eten, in de natuur zijn. En ik vind het heerlijk om te reizen. Nu met drie kinderen zijn die reizen vaak niet meer zo ver weg maar ook wat dichter bij huis kan ik enorm genieten.   

Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik in aanraking gekomen met yoga d.m.v zwangerschapsyoga. Na mijn bevalling wilde ik Hatha-yoga gaan doen, maar ik was me er toen nog niet bewust van wat yoga voor mij kon betekenen. Ik had het te druk met m’n kersverse baby en mijn werk dus was het er niet van gekomen. In 2010 overleed mijn vader en op dat moment dacht ik weer aan yoga. Ik heb me toen aangemeld voor een yogales voor 1x in de week, maar al gauw kwam ik tot de ontdekking dat ik er meer van wilde weten. In april 2011 heb ik dan ook de stap gezet om met de yoga basisopleiding bij de Blikopener in Tilburg  te beginnen. In eerste instantie deed ik dit voor mezelf en niet zozeer om les te gaan geven, maar ik wist al heel snel dat ik hier mee verder wilde. Begin 2012 ben ik dan ook gestart met de vierjarige Hatha/Raja docentenopleiding die ik in december 2015 succesvol heb afgerond. Daarna heb ik nog vele andere opleidingen gevolgd zoals, kinderyoga, ouder-kindyoga, zwangerschapsyoga, yoga voor na de zwangerschap, poweryoga, babymassage, klassieke massage, zwangerschapsmassage en natuurvoedingsadviseur. In 2017 besloot ik om de opleiding tot holistisch gezins-en kindertherapeut te gaan doen, omdat ik mensen op een dieper niveau wilde gaan begeleiden. Het is echt schrikbarend hoeveel volwassenen en kinderen vastlopen op bepaalde stukken. Natuurlijk kan ik met yoga ook al een stuk bewustwording en rust bieden maar echt de diepte in kan en mag je niet als yogadocent. Ik wist daarom ook al snel dat ik hier iets mee moest doen en toen kwam deze mooie opleiding bij Nieuwetijdscentrum Lichtkind/Lichtvlinder op mijn pad, die mij ontzettend veel heeft geleerd over mezelf, hoe de psyche van de mens in elkaar zit, en dat lichaam en geest met elkaar zijn verbonden. Tijdens mijn opleiding heb ik ook al praktijkervaring opgedaan door middel van praktijkopdrachten en sinds januari 2020 mag ik officieel aan de slag als holistisch therapeut.

Omdat ik meer mensen bewust wil maken over hoe belangrijk het is dat lichaam en geest in balans zijn ben ik op dit moment bezig met het maken van mijn eerste online holistisch yogaprogramma. Hier heb ik een aparte training voor gevolgd. Het eerste programma dat ik ga maken ligt erg dicht bij mezelf, een programma om astma op een holistische manier te ondersteunen. Zelf ben ik opgegroeid met astma en door yoga, gezond leven én bewustwording ben ik zo goed als van mijn klachten af. Dit is ook het onderwerp waar mijn eindscriptie over ging bij de opleiding tot holistisch therapeut. Ik hoop hiermee heel veel mensen, waaronder ook kinderen, te helpen naar meer lucht en vrijheid.   

Omdat ik mezelf steeds verder wil ontwikkelen en verdiepen in dit vak en in de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens zal ik daarom ook nooit uitgeleerd zijn. Dit werk is mijn passie én missie die ik leef en uit wil dragen om zo mijn steentje bij te dragen aan een gezond en gelukkig leven van eenieder die op mijn pad komt. 

   

Merel Wöltgens  

Ik ben Merel Wöltgens en ben geboren op 19 februari 1980. Daniël is mijn man en wij hebben twee kinderen, Frank (sept 2015) en Roos (juli 2018). Ik werk naast mijn lesgevende activiteiten bij Infinity 32 uur per week als juridisch medewerker bij de rechtbank Oost Brabant in Den Bosch in het team familie en jeugd. 

Plezier in mijn leven haal ik natúúrlijk uit mijn kinderen en man door samen leuke dingen te doen, lekker te keuvelen in huis en gewoon samen te zijn. Daarnaast heb ik veel plezier in het beoefen van pilates, hardlopen, koken en gezonde voeding. 

Pilates vind ik een heerlijke manier van bewegen, omdat het je lijf lenig en sterk maakt en je er een mooie lichaamshouding van krijgt. Puur vanuit interesse en heel spontaan ben ik in mei 2019 bij Aalo gestart met de opleiding Klassiek Pilates Level 1. Pilates is sindsdien steeds meer uitgegroeid tot een passie die niet meer uit mijn leven weg is te denken. Het is heerlijk om te ervaren hoe je door deze vorm van bewegen weer de controle over je eigen lijf terug kan krijgen. Ik heb lange tijd in verband met diverse fysieke klachten niet kunnen hardlopen, maar inmiddels is mijn lijf door pilates weer stabieler en sterker geworden en heb ik het hardlopen weer kunnen oppakken. Na het behalen van mijn diploma ben ik in november 2019 gestart met de Level 2 opleiding om mijn kennis van Pilates verder te verdiepen en in december 2019 heb ik een certificaat gehaald om lessen zwangerschapspilates te kunnen geven. Ik vind het leuk om mijn kennis over pilates over te dragen en verder te verdiepen. Voor de komende tijd heb ik daarom nog de nodige opleidingen en workshops op mijn verlanglijst staan. 

Daarnaast ben ik via Aalo bezig met de opleiding om BGN gecertificeerd gewichtsconsulent te worden. Ik verwacht in maart 2020 deze opleiding afgerond te hebben. Na het behalen van mijn diploma hebben de personen die ik begeleid (bij aankomen/afvallen/gezond(er) eten), recht op vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Gedurende de begeleiding streef ik ernaar om samen te zoeken naar een voedingspatroon dat bij jou past. Geen haast, maar wel bestendige resultaten door het vergroten van basiskennis over voeding en te leren gezonde keuzes kan maken. Ook hiervoor geldt weer dat ik nog de nodige opleidingen en workshops op mijn verlanglijst heb staan.  

De keuzes die ik het afgelopen jaar heb gemaakt, hebben een enthousiasme bij mij aangewakkerd die ik graag wil delen met de Infinity klanten!  

 

Infinity Healthy Body & Mind is aangesloten bij de VYN, Vereniging Yogadocenten Nederland