Yogastudio Infinity organiseert regelmatig interessante workshops. Hieronder vind je het recente aanbod. Houd deze pagina in de gaten want er komen regelmatig nieuwe workshops bij!. Je kunt jezelf voor de workshop(s) opgeven door een mailtje te sturen naar: info@yogastudioinfinity.nl

 

GEPLANDE WORKSHOPS/TRAININGEN:

 

 

Mindfulness training; 
cursus van 8 woensdagavonden van 19:30-22:00 en één stiltedag op zaterdag van 11:00-16:00

Wil jij beter met stress omgaan? Of bewuster leven? De mindfulness training is bedoeld voor iedereen die graag met wat meer aandacht wil leven, minder stress ervaren en bewust wil reageren op situaties. Tijdens het trainen ontwikkel je opmerkzaamheid. Ook leer je anders omgaan met oude patronen, die in de weg kunnen zitten.

De meeste deelnemers ervaren daardoor meer concentratie en creativiteit, ontspanning en een rustiger, minder vol hoofd. Dit geldt voor het werk, maar ook privé. Aandacht geven vraagt bewuste inzet, maar het levert vaak tijdwinst en meer resultaat op.
Wetenschappelijk onderzoek laat duidelijk positieve resultaten zien.

Je leert door te doen en door de herhaling. De mindfulness training bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur en na sessie 6 volgt een verdiepingssessie. Omdat de training echt om het oefenen gaat, is dagelijks een uur tijd nodig.
Deze periode is precies voldoende om een blijvend effect te geven. Naast de oefeningen is er uitleg en tijd om de ervaringen te 
bespreken.
Compassie zit in de manier waarop we oefeningen doen. Vriendelijk, open en nieuwsgierig. Vaak merk je dat je hierdoor milder wordt naar jezelf.

De oefeningen zijn gebaseerd op de Oosterse benaderingen, zoals meditatie en yoga. De amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met Westerse psychologische inzichten samengebracht in de 8 weekse mindfulness training: de mindfullness-based Stress Reduction (MBSR). Deze bestaat nu al meer dan 35 jaar en is door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek bewezen effectief gebleken. Door het Centrum van Mindfulness is deze MBSR iets aangepast tot MBSR-IT.
Insight training staat voor ontwikkelen van inzicht.

 

Voor wie?

Dit programma is geschikt voor iedereen; man of vrouw, oud of jong, met of zonder werk, snel of langzaam, met of zonder klachten. ‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven.’ zegt de ontwikkelaar van mIndfulnesstraining, Jon Kabat-Zinn

De mindfulness training is met name geschilt voor deelnemers die:

  • Meer plezier willen in het werk of privé, druk ervaren, hard werken zonder te ontspannen
  • Lichamelijke klachten hebben, zoals nek/schouder, ziekte of slaapproblemen 
  • Tijd willen voor reflectie, geen afstand nemen, op de automatische piloot leven en bewust keuzes willen maken
  • Meer focus willen, slecht kunnen concentreren, snel afgeleid, minder goed kunnen afronden van taken.

Tijdens de kennismaking bespreken we of de training inderdaad iets voor je is. Oefenen en doornemen van de werkmap kost ongeveer een uur per dag. Het is echt een investering in jezelf.

Praktisch:

De kosten voor de mindfulness training zijn voor:

  • Particulieren en zzp €400 incl btw
  • Deelnemers met vergoeding door werkgever €600 incl btw

Inbegrepen zijn een kennismakingsgesprek, de 8 bijeenkomsten, de verdiepingssessie, werkmap en persoonlijke ondersteuning gedurende de training.

De kosten worden vaak (deels) vergoed door ziektekostenverzekering. Als je werkgever een opleidingsbudget biedt, kan de training meestal daarmee betaald worden. Ook de belastingdienst kent aftrekposten voor opleiding. 

Deze training wordt gegeven door Henriette Blijst
Kijk voor meer informatie op haar site: www.blijst.nl

Aanmelden kan door contact op te nemen met Henriette: Henriette@blijst.nl