Op 9 juli aanstaande van 10:00-12:30 organiseer ik samen met Marielle Schenk van De Zweverige Winkel een super leuke en ontspannende workshop ‘Yoga met essentiële oliën’ Tijdens deze workshop ga je je lichaam en geest in balans brengen met ontspannende yogahoudingen in een heerlijk geurende ruimte. Het laatste gedeelte van de yogales zal worden afgesloten met een fijne eindontspanning waarbij je een hand of voetmassage krijgt met een geurende olie die jij lekker vindt en die aansluit bij wat je op dat moment nodig hebt. Geuren werken namelijk in op onze emoties en hebben een geneeskrachtige werking op lichaam en geest. Na de yogales is er een pauze waarin je nog even na kunt relaxen onder het genot van een kopje kruidenthee en/of detoxwater met een home-made lekkernij waarin ook een essentiële olie in is verwerkt. Niet alle essentiële oliën zijn voor consumptie maar een aantal wel zoals bijvoorbeeld pepermunt en citroen. Na de pauze ga je zelf aan de slag om je eigen massageroller te maken. Er zullen verschillende geuren aanwezig zijn zodat je een massageolie kunt maken die bij jou past. Enkele voorbeelden van oliën met hun heilzame werking zijn:

Lavendel:  kalmeert lichaam en geest, helpt tegen spierspanning, bevorderd een gezonde nachtrust, vermindert stress en kan helpen bij een geïrriteerde huid.

Pepermunt:  oppepper voor lichaam en geest, tegen hoofdpijn, bij verkoudheden, spijsverteringsklachten, maagzuur.

Citroen: verbetert je humeur door het opbeurende aroma, heerlijk om een druppel in je water te doen, reinigt het lichaam. Ingenomen in een capsule kan het maagzuur tegengaan/verlichten tijdens bijvoorbeeld de zwangerschap.

Frankincence: voor een goede huidconditie, tegen depressie en angsten, verzacht littekens, ontspant en is een fijne olie tijdens meditatie om je hoofd leeg te maken.

Grapefruit: tegen mentale en fysieke vermoeidheid, van deze geur wordt je vrolijk.

Dit waren enkele voorbeelden maar er zullen nog meer oliën aanwezig zijn en je wordt uitgebreid verteld waar de oliën op in kunnen werken of waar ze goed voor kunnen zijn  zodat je je eigen mix kunt maken die helemaal aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Hier zullen we ongeveer een uurtje mee bezig zijn, tijdens dit uurtje worden dus je zintuigen en dan vooral je reukorgaan aangenaam geprikkeld. Na afloop krijg je nog een leuk presentje mee naar huis.

Persoonlijk heb ik hele goede ervaringen met aromatherapie en weet dus hoe heilzaam het kan zijn voor lichaam en geest. In combinatie met yoga kan je een nog groter effect bereiken om je lichaam en geest in balans te brengen want lichaam en geest zijn één. Als je geest uit balans  is dan zal zich dat op den duur gaan uiten in lichamelijke klachten en vice versa, is je lichaam uit balans dan uit zich dat weer in geestelijke klachten. En eerlijk is eerlijk wie is er nu niet eens uit balans? Uit balans zijn hoort ook bij het leven, je kunt stresssituaties niet uit je leven bannen maar je kunt wel leren hoe je hier mee omgaat. Belangrijk is om dit te (h)erkennen en ermee aan de slag te gaan. Manieren om de balans weer te herstellen is yoga doen en eventueel het proces ondersteunen met de kracht van etherische oliën zowel op lichamelijk als mentaal niveau.

ENKELE VOORBEELDEN WANNEER JE ESSENTIËLE OLIËN IN KUNT INZETTEN.

om (meer) te kunnen ontspannen, denk aan een heerlijk geurende badolie, massageolie.
– slecht slapen
– spierpijn
– zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, maagzuur, striae, vermoeide benen
– om de bevalling te ondersteunen
– buikpijn (ook krampjes bij baby’s)
– meer focus bijvoorbeeld bij een examen
– tijdens detox om het proces te ondersteunen
– verkoudheid
– hoofdpijn
– jezelf na een drukke dag onderdompelen in de geur waar je blij of zen van wordt
– en nog heel veel meer………………………..

De oliën waarmee ik werk zijn 100% zuiver zonder onnodige (chemische) toevoegingen!

Wil je komen ervaringen wat yoga en essentiële oliën voor je kan betekenen meld je dan aan voor deze leuke en ontspannende workshop. En maak je geen zorgen tijdens deze workshop zal je niks worden aangemeerd of je iets worden opgedrongen! Maar je gaat een heerlijke ochtend beleven in een ongedwongen sfeer met yoga, massage en gaat aan de slag met je eigen creativiteit tijdens het maken van je eigen massageroller. En mocht je meer willen weten dan zal ik of Marielle je graag meer vertellen.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om bij deze workshop aanwezig te zijn maar ben je wel nieuwsgierig geworden naar essentiële oliën en wil je er meer over weten of er vragen over stellen? Je kunt me dan altijd vrijblijvend een mailtje sturen met al je vragen naar info@yogastudioinfinity.nl

O ja, iedereen is welkom, dus niet alleen cursisten van Yogastudio Infinity en ervaring met yoga is niet nodig!

Namaste,

Wilhelmina